Alex Plender nr 42
Wankel Karting Kart Racing
18 juni 2017 race 4 DNKM Saterland in Eindhoven

Ivm de geluidsnormen rijden we op Eindhoven met een extra geluidsdemper dit was voor ons de 1e keer dat we hem gebruikten dus erg benieuwd naar het resultaat

De kwalificatie ging erg goed met een tijd van 46,8 hiermee hebben we de 3e plek van de groep inclusief alle Hirth’s te pakken. Slechts enkele tiende langzamer dan de pole

Race 1 de Hirth #81 als nr. 2 gekwalificeerd valt in de opwarmronde stil en we starten zonder hem. De race gaat goed en we houden het tempo hoog. Robert #48 weet nog bij Alex te komen maar Alex houdt de deur dicht wat helaas een licht contact tussen beide als gevolg heeft, Alex weet de kart gelukkig op de baan te houden en voor Robert te blijven. We eindigen als eerst van de wankels en nr. 4 van de totale groep, voor ons een erg goed resultaat.

Race 2 gaat wederom erg goed en we kunnen de snelste Hirth’s goed bijhouden. Ook nu weet Robert #48 erbij te komen en een inhaalpoging te doen, wat Alex wederom weet te voorkomen met een contact tot gevolg, Alex zegt hier zelf over “ ik ben vliegend voorbij Robert gegaan”. Alex kruist hem en weet zijn plekje vast te houden. Zonder plaatsverlies op de 4e plek binnen gekomen. Robert #48 is woedend op Alex we hadden moeten remmen volgens hem om hem vervolgens voor te laten maar naar onze mening was het een race situatie die door Robert zelf in beide races verkeerd is in geschat.

Race 3 Als uitgangspunt gewoon uitrijden en we hebben de eerste plaats in het dagklassement te pakken. Gelijk in het begin komt kart #81 Hirth ons voorbij en we rijden als laatste in een treintje van 6 karts. Alex kan goed volgen, geen risico’s nemen en uitrijden, en niet als de vorige keer uitvallen of stil vallen.  Op welke plek we eindigen is niet van belang. De hirth rijder #81 kan het tempo van de kop niet meer volgen en hij valt van 4 naar plek 5 en daar wordt het gat naar de kop steeds groter Hij lijkt op dat moment roblemen te hebben want de snelheid gaat er steeds meer uit. Tot hij bij Alex voor zijn neus komt, Alex wil hem op een langzaam gedeelte voorbij gaan aan de binnenkant van de bocht duikt Alex een gat in, ook de Hirth besluit de bocht in te sturen en kart #81 komt over de volle lengte tegen Alex aan, ketst af en komt daar mee op het vuil en stuitert van de baan af. Super hard ging het allemaal niet, het was op het langzame binnen gedeelte van de baan. Alex heeft totaal geen schade en kan gewoon uit rijden en we worden weer eerst van de wankels en 5de algemeen. Na gewogen te zijn, worden we vrij gegeven door de officials en gaan we naar onze aanhanger terug. Daar worden we door de begeleider van #81 in het duits aangeschoten “of we wel helemaal goed wijs zijn” “dat we idioten zijn” “of we weten wat we aan het doen zijn” en als hem proberen te woord te staan, hem proberen uit te leggen dat zijn rijder een motorprobleem heeft, worden we (met name Alex) bedreigd dat bij de volgende wedstrijd ons erge dingen te wachten staan. “wij zijn nu aan de beurt” is ons “belooft”.

In tussen lijkt er in de paddock een hetze tegen Alex te zijn ontstaan alles wordt in werking gezet om Alex als zondebok te bestempelen (ook Robert #48 doet hier helaas volop aan mee). De sfeer is er om te snijden maar ja wij (als wankelrijder) hebben natuurlijk wel een Hirth van de baan geduwd en dat doe je niet. Anders om, wat in race 1 gebeurde tussen Wankel #22 en Hirth #54 waarbij de wankelrijder keihard de bandenstapel in gedrukt wordt ja daar hebben ze het niet meer over en is ook zonder straf gebleven, hij zal wel geen vriendjes bij de wedstrijdleiding hebben net als ons trouwens.

Bij de prijsuitreiking blijken de vriendjes van de kart #81 hun werk goed te hebben gedaan want wij worden gediskwalificeerd, zonder dat de wedstrijdleiding ook maar een woord met ons gesproken te hebben besluit de wedstrijdleiding dit. Op zich hebben wij hier geen problemen mee, een wedstrijdleiding beslist en daar leggen we ons bij neer. Echter als er door mensen een klacht wordt ingediend is het toch wel erg netjes als ook de medeveroorzaker zijn kant van het verhaal heeft kunnen vertellen maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn

Wij hebben besloten om de resterende wedstrijden bij de Saterland niet meer te rijden. Ik (Henk ) ga het risico niet nemen dat Alex daar als een sitting duck rond rijdt bij een wedstrijdleiding die zo beïnvloedbaar blijkt te zijn.  

Wij hebben dit ook aan de organisatie gemeld. Heel jammer dat zo een leuke dag en organisatie op zo’n manier voor ons moest eindigen maar veiligheid staat toch echt met stip bovenaan.

Volgende wedstrijd 25-Juni bij de Chrono en ook in Eindhoven